Thursday

Fenomena


MZ a.k.a Maher Zain disebut di mana-mana saya pergi.Siapakah dia?Jangan pura-pura tak tahu ;p
Kenapa minat MZ?
Sahabat 1 : lelaki idaman.handsome!
Sahabat 2 : his songs!nice.
Sahabat 3 : best la.jatuh cinta kat dia!
Sahabat 4 : alar,dia dah kahwin la.kecewanya diri ini! (semasa menonton video perkahwinan MZ )
Sahabat 5 : Suka lagu-lagu dia.Suara dia pun best!Dia pun handsome!

Okay.You can see yourself part of responses about him.Don't I ask me whether I'm one of his fan or not. ;P
Memang diakui dalam lagunya ada mesej yang nak disampaikan.Bukannya saya nak cakap lagu orang lain or penyanyi nasyid tempatan kita tiada mesej dalam lagu.Don't get me wrong.Cuma lagu-lagu MZ agak...jeng,jeng,jeng ;p

Liriknya, menyentuh jiwa yang mendengar,oleh mesej yang hendak disampaikan,muziknya pun menarik (ouh.sebab saya minat dengan muzik n rentak arab ;P )

Okay, taknak komen banyak sebab anda boleh dengar dengan telinga anda sendiri dan boleh komen sendiri. ;p

Lagu first yang saya dengar dulu,InshaAllah.Sekarang adik saya dah ada semua lagu dia.Advance betul adik saya ni.haishh . . .

Hmm,banyak konsert dianjurkan untuk MZ buat persembahan ketika di Malaysia.Nak rebut peluang.Ramai juga yang berlumba-lumba nak pergi konsert tu.Kawan-kawan di UIA pun ajak.
Katanya,"bukan senang nak jumpa MZ,bukan senang nak bergambar dengan MZ.Jomla,Jomla."
Jawapan yang diterima,"Ops.sorry.I can't.Sebab saya tengah bercuti.Lagipun cuti 3 minggu je.Nak spend time dengan family lor.Family comes first. ;P Next time la kalau ada masa k. ;-) "

Kenapa saya mesti pergi konsert and bergambar dengan MZ untuk jumpa? (saya segan la,nanti dia interview kita pulak sebab dia tak jumpa kita ;P) Sebab dia artis?Sebab dia popular?Dengar dalam mp3 kan dah cukup.Dalam internet pun boleh search video clip MZ.Tengok dalam tv pun dah okay.Saya pun dapat jumpa MZ,live lagi,kat tv3,dalam MHI(Malaysia Hari Ini) ;P Tak payah bersusah-susah nak berhimpit,bertolak sana sini dengan orang ramai.MZ pun manusia biasa juga.Macam kita (^_^) So,apa kata kita sokong bidang muzik yang dipilih MZ sebagai satu cara untuk menyampaikan mesej Islam kepada semua,selagi berada di landasan syariat yang betul.Kan indah tu. *wink*

Satu lagi,ramai yang tengok gelagat Wardina suatu pagi tu menyangka dia betul3 teruja nak jumpa MZ sampai memanggil-manggil supaya cepat sampai ke pentas MHI untuk muncul 5 minit terakhir sebelum program tu berakhir.Memang rush.Antara kata-kata yang keluar dari mulutnya,"Run!Run!Hurry!Hurry!Run,Bawak MZ ke sini!".Hehe,Kalut betul.Then,Wardina pun bagi penjelasan,sebenarnya dia taknak mengecewakan penonton yang dah tahu dari awal rancangan sebab mereka dah uar-uarkan MZ akan datang ke MHI.

And lastly,saya tertarik dengan kata-kata ini,

"NO, i didnt even snap a picture, bring my camera or even asked for an autograph...... i KNOW how its like being an artist...i know how it feels when people chase you...you're after all, just a person...but he brought a lot of good putting the message of Islam on an international PLANE and is rolling the ball on a larger playing field.... THE END...."

Menarik bukan? *wink* (tapi kalau ada yang beranggapan,"alar awak memang artis,memang la tak kisah.lagipun boleh interview MZ live lagi.memang dah kerja awak,boleh la cakap macam tu.") Penilaian seterusnya terpulang kepada anda. (^_^)



Ops.jangan salah faham.dia bukan kekasih saya.
memandangkan saya tidak menerima lamarannya,dia sudah membawa hati,
berkahwin dengan orang lain.hahah ;p
(thanks friend for the tag. ;-) )


2 comments:

nasiha sakina said...

ahhhhhhhh.. MZ !

kekasih cerah sayaaa ;DD

Nurul Adilah said...

eh?eh?apakah????? ;p